Stoofperen met citroengras

Weer eens een andere manier om stoofperen te maken, hier een recept met citroengras. Neem i.p.v. de wijn eens een
rose-port.

Ingredienten:
1 vanillestokje
1 stengel sereh (citroengras)
2 kruidnagels
1 kaneelstokje
2 dl witte wijn
4 eetlepels vloeibare honing
4 eetlepels boter
1 eetlepel versgemalen vierseizoenenpeper (potje)
4 rijpe peren (Conférence of Doyenne de Comice)

Werkwijze:
Vanillestokje en sereh in lengte halveren.
Kruidnagels in serehstukken steken.
Kaneelstokje doormidden breken.
In pannetje wijn met honing, boter en specerijen aan de kook brengen.
Vuur laag zetten en wijn ca. 10 minuten laten sudderen.
Intussen oven voorverwarmen op 160 ºC.
Peren schillen, steeltje laten zitten.
Peren elk (rechtop) in weckpotje zetten.
Wijn door (punt)zeef in maatbeker schenken.
Met puntje van mes merg uit vanillestokje schrapen, door wijn roeren.
Wijn over peren verdelen.
Weckpotten sluiten en in met bodem water gevulde braadslede of grote ovenschaal zetten. Weckpotten op rooster in
midden van oven schuiven en peren au bain-marie in ca. 30 minuten zacht laten worden.

Potten pas aan tafel openen, anders gaat het aroma verloren.
Serveren met bijv. crème fraîche waar zakje vanillesuiker doorheen geklopt is.