Jams en geleis
Niets is lekkerder dan jam gemaakt van vers fruit. Jam maken is niet moeilijk, maar je moet een paar dingen weten.
Zoals welke soort fruit je op welke manier moet bereiden, welke soorten er veel of weinig pectine hebben en wat je doet
als de jam niet dik wil worden. Als je dat weet ben je helemaal klaar om zelf aan de slag te gaan!

Wist je dat jam ook een goede manier is om fruit voor langere tijd te bewaren? Dus ideaal voor iemand met een
moestuin en veel fruitoogst. Ben jij culinair aangelegd? Dan is jam is een prima lekkernij om te experimenteren met
verschillende ingrediënten. Hoe je dat allemaal doet leer je tijdens de workshop.

Wat leer je tijdens de workshop:
• Het verschil tussen jam en gelei
• Waarvan kan je jam/gelei maken
• Wat doe je als de jam niet dik wordt
• Een makkelijk standaard recept
• We gaan diverse soorten maken
• Jam is niet alleen voor op brood

Hoe ziet de workshop eruit
• Welkom en introductie over de Cruydthof
• Wat is jam, wat is gelei en hoe maak je het
• We gaan lekker koken
• En natuurlijk gaan we proeven
Het gehele programma neemt circa 3 uur in beslag. Na afloop is er gelegenheid om nog even na te praten en rond te
kijken in de tuin.

Voor wie bedoeld
Jamliefhebbers
Voor culinaire onderzoekers
Moestuin bezitters met veel fruit

Wanneer en prijs
Kosten: 37,00 euro incl. proeverij met vers gebakken brood en verschillende soorten jam en gelei (voor een gemiddelde
eter is dit een lunch)
Aanmelden? Stuur een mail naar info@cruydthof.nl
Data: De cursusdata vind u onderaan deze pagina.
Tijd: De workshop begint om 10.00 uur en we stoppen rond 13.00 uur.

De workshop is incl: Koffie, thee en lekkers.
Kom proeven, koken en ervaar hoe makkelijk jam maken is