Kastanje kersentaart

Een van mijn favorieten en het recept waar ik een goede vriendin aan over gehouden heb.

Bereidingstijd: 45 minuten
Koeltijd: 30 minuten
Baktijd: 1 uur

Ingredienten voor 1 taartvorm van 30 cm doorsnede
Voor het deeg:
225 gr meel
120 gr koude boter
2 pakjes vanillesuiker, zout

Voor het beleg:
500 gr kersen (eventueel zure krieken, neem dan wel 30 gr meer suiker. Kersen uit pot werkt ook)
250 gr gekookte kastanjes
100 gr slagroom
70 gr suiker
2 pakjes vanillesuiker
150 gr creme fraiche
3 eieren

Voor het deeg:
Kneed het meel met de in kleine stukjes gesneden boter, de vanillesuiker, 1 snufje zout en ongeveer 2 eetlepels
ijskoud water tot een glad en soepel deeg.

Maak van het deeg een bal en rol die tussen twee lagen plasticfolie uit tot een ronde dunne lap. Bekleed de vorm met
het deeg en vorm daarbij een opstaande rand. Zet de vorm met het deeg 30 minuten in de diepvries.

Was ondertussen de kersen en verwijder het steeltje en de pit. Verwarm de over op 180C (hetelucht 160C) voor.
Verkruimel de kastanjes en pureer ze met de slagroom fijn in de keukenmachine. Roer de suiker, de vanillesuiker en
de creme fraiche er doorheen en voeg de eieren een voor een toe.

Bak het deeg in het midden van de oven ongeveer 10 voor. Verdeel de kersen over de deegbodem en bedek met de
kastanjecreme. Zet de taart weer in de over en bak ongeveer 50 minuten totdat de creme vast en licht gebruind is.