Pruimenactie bij de Eemlandhoeve


De Eemlandhoeve

In 2011 stond ik bij de Eemlandhoeve op het aardpeerfestival. Ik had toen de aardperen gesponsord voor het aardpeerdiner. De hoeve ligt in Bunschoten als een groene oase in een stedelijk gebied, vlak naast de rivier de Eem, in het Eemland. Vroeger was het een klassieke boerderij. Tegenwoordig is het een levendige ontmoetingsplek voor stad en platteland. Wat mij meest opviel aan dit mooie bedrijf zijn de mensen en de manier waarop ze met hun bedrijf omgaan en anderen helpen. Zo hadden ze voor het aardpeerfestival hun zalen gratis te beschikking gesteld, gewoon omdat ze het belangrijk vonden om deze onbekende groente aandacht te geven.

Rusland boycot
Via twitter kreeg ik van hun een bericht of ik iets met 4 ton pruimen kon, want door de Rusland boycot zijn de afzetkanalen overvol en het herfstachtige zorgt ervoor dat de pruimen versneld rijpen. We hebben dus haast! Nu is 4 ton pruimen wat veel voor mij alleen, maar niet voor alle liefhebber van echt en eerlijk eten in Nederland. We gaan dus een pruimenactie beginnen!

Doe mee met de pruimenactie (19 tot 29? augustus) / wat gaan we doen

  • Zelf afhalen in Geldermalsen: als je hier wilt afhalen neem dan contact op met de Eemlandhoeven.
  • Zelf pruimen afhalen bij de Eemlandhoeve: (Bisschopsweg 5b  |  3752 LK Bunschoten). Wees er snel bij, ze zijn nu rijp!
  • Stuur jouw pruimenrecept op: Wij zetten ze op deze blog zodat iedereen die pruimen heeft er ook een heerlijk gerecht mee kan maken. Mail (info @ cruydthof . nl), of via twitter en facebook.
  • Restaurants kunnen zich melden als ze een pruimenactieweek willen. Als je niet zelf willen koken met pruimen kan je bij deze restaurants de pruimen gaan proeven.
  • Klik op de tag #pruimenactie bovenaan dit bericht en je vindt alles rondom deze actie, inclusief de pruimenrecepten.

Welke restaurants doen mee?
Restaurant Dwars in Amsterdam
Vork en Mes in Hoofddorp

Gegevens Eemlandhoeve:
Bisschopsweg 5b  |  3752 LK Bunschoten
http://www.eemlandhoeve.spranq.nl/
Pruimenras: Reine victoria

Deze blog wordt constant bijgewerkt als er nieuwe updates zijn / er restaurants zich melden. Samen zijn we sterk!Betuwsepruimen

Share

Eén reactie op “Pruimenactie bij de Eemlandhoeve

Reacties zijn gesloten.