Vlierbloesemsiroop

Zomers, fris, lekker, prima drankje bij warm weer. Lekker met gewoon koud water, maar ook in witte wijn en
champagne.

Ik maak altijd veel, zo kan ik iedereen laten proeven tijdens workshops en lezingen, maar ook weggeven als cadeautje
in een mooie glazen fles.
Neem een hele grote pan, leg er een laag bloemschermen in en daarna wat schijfjes citroen. Wissel dit af tot de pan
vol is. Die citroen is om de limonade zijn mooie kleur te laten behouden.
Vul de pan nu met koud water. Je mag bronwater gebruiken, maar ik neem kraanwater.
De pan laat ik een dag staan.
De volgende dag neem ik een metalen vergiet en hang die in een grote pan. Leeg een schone theedoek in de vergiet.
Giet nu alles door de vergiet heen in de lege pan.
Neem per liter vocht een halve kilo suiker en voeg die toe. Zet de pan op het vuur en verwarm totdat de suiker helemaal
is opgelost.
Giet over in mooie flessen of plastic flessen voor eigen gebruik. Plastic flessen kan je ook invriezen en bewaren tot je
de siroop nodig hebt. Zo blijft die altijd vers.