Uienjam

Lekkere marmalade welke goed combineert met verse geitenkaas op geroosterd brood.

Ingredienten:
750 g uiten, gepeld en in dunnen plakjes gesneden
150 g honing
4-6 eetlepels   balsamicoazijn
2 eetlepels rozijnen
1 eetlepel korianderzaad

2 gesteriliseerde jampotjes

Werkwijze:
Doe alle ingredienten in een pan met een dikke bodem en laat het op een zacht vuurtje 40 minuten pruttelen, tot de
uien glazig zijn. Als je het idee hebt dat de uien mooi transparant en gaar zijn, maar er nog veel vocht in de pan zit,
schep de uien dan uit de pan en kook het vocht in tot een dikke, smeuige siroop. Voeg daarna de uien weer toe en
breng eventueel op smaak met nog wat azijn of honing, zorg voor een mooie balans tussen zoet en zuur. Schep de
uienjam in de potjes, sluit de potjes af en laat de jam afkoelen.