Noor kookt

Noor kooktJaren geleden maakte ik kennis met Noor. Ze kwam helemaal uit Duitsland om bij mij een aantal planten en knollen te kopen. Soorten die lastig te krijgen zijn maar die ze wel graag in haar moestuin wilde hebben staan.

Zij zat vol verhalen en het klikte zo goed tussen ons dat ik contact met haar heb gehouden via Facebook. Daar zag ik dat zij de heerlijkste gerechten maakte vergezeld door leuke foto’s. Ik vond het zo zonde dat deze recepten niet ergens permanent op het internet stonden, dat ik haar gevraagd heb hoe ze het zou vinden als ze voor de Cruydthof ging bloggen.

Noor reageerde erg enthousiast en na wat heen en weer gemaild te hebben kwamen we op het idee om haar een eigen rubriek te geven: Noor kookt.

Zij kookt koolhydraatarm in verband met een insuline resistentie en dat maakt haar recepten voor veel mensen een inspiratie hoe je met eten om kan gaan. Ik hoop dat haar recepten jullie net zo aanspreken als dat ze dat mij doen!

Noor stelt zichzelf voor
Hallo lieve lezers, ik vind het een uitdaging om regelmatig te bloggen op deze interessante site en jullie van recepten te voorzien. Mijn recepten zijn vooral koolhydraatarm, dit komt voort uit het feit dat bij ons (mijn man en mij) insuline resistentie is vastgesteld. Dat is een voorloper van diabetes (pré-diabetes).

Onze bloedsuikerspiegel is nog redelijk normaal tot licht verhoogd, maar de insulinespiegel in het bloed is veel te hoog, daardoor kan het lichaam niet meer goed koolhydraatrijke voeding verwerken. De weegschaal geeft dan ook aan dat er ergens iets niet goed gaat, want je wordt ‘dik’ van bijna niets.

Door de insuline resistentie hebben we het roer helemaal omgegooid
We hebben het roer dus helemaal omgegooid en zo hoeven wij geen insuline te spuiten of medicijnen te gebruiken en dat vinden wij heel erg belangrijk! Boodschappen doe ik hoofdzakelijk bij onze bio-supermarkt, echt een geweldige winkel met een eigen slagerij erbij. Een paar jaar terug heb ik alle keukenkastjes al eens doorgespit en alles weggegooid waar E-nummers in zaten. Het was even wennen maar nu wil ik niet meer anders.

Pakjes en zakjes zijn ‘not done’
Alles wordt vers gemaakt en met liefde bereid. In de keuken probeer ik zoveel mogelijk biologische producten te gebruiken, het liefst natuurlijk uit mijn eigen moestuin. Voor dit doel heb ik 2 moestuinbakken aangeschaft en pas het vierkante moestuinprincipe toe (square foot gardening). Verder staan her en der in mijn tuin groentes, bijvoorbeeld langs een stuk gaas heb ik peultjes en kapucijners, in wasmanden in de vorm van een korf, groeien mijn courgettes. Dat is erg makkelijk, want de slakken vinden deze planten niet zo snel en als ze in de weg staan schuif ik een mand aan de kant. In een loos hoekje heb ik een paar aardperen in de grond gestopt en daar eten we iedere winter van.

Hopelijk kan ik meer mensen inspireren om te gaan eten zoals moeder natuur het bedoeld heeft, zonder fratsen en chemie!

Groetjes,
Noor

Share

4 reacties op “Noor kookt

 1. Wat ontzettend leuk Noor!!
  Je kookt niet alleen fantastisch, je blogs zijn ook nog eens ontzettend leuk en vlot geschreven! 🙂
  Je hebt er een volger bij!
  Liefs, Nancy Elizabeth

 2. Go Noor!
  Super leuk. Je kookt heerlijk, puur en hebt zo je eigen(wijze) ideeën over voeding. Heerlijk! Ik ben fan!
  Lieve groeten,
  Floor

 3. Dank je wel Nancy, lief dat je dat uitspreekt.
  Hopelijk kan ik vele mensen tot nadenken brengen voor wat betreft hun eetpatroon.
  Hoe makkelijk steekt je niet ‘iets’ achteloos in de mond waarvan je eigenlijk helemaal niet weet of het wel goed voor je is.
  Door ‘onze ommekeer’ ben ik veel meer over voeding na gaan denken en er is een wereld voor me opengegaan, ergo …. nog steeds vind ik het menselijk lichaam een wonder en daar moeten we heel goed voor zorgen!
  Dat geldt voor dieren natuurlijk ook.

  Leuk dat je zo enthousiast bent en alvast heel veel leesplezier en ‘nakokerij’ toegewenst,

  groetjes

 4. Dank je Floor 🙂
  Altijd heel leuk om feed-back te krijgen, dat geeft een boost om er lekker mee door te gaan.

  Je hoort nog meer van me,
  Liefs,

Reacties zijn gesloten.