De historische moestuin van Kasteel Oude Valkenburg in Limburg

Oude moestuin van kasteel ValkenburgDe historische moestuin van Kasteel Oude Valkenburg in Limburg is een bezoek meer dan waard. De moestuin ligt op een geweldige plek, naast het oude kasteel, is mooi opgezet, educatief en goed onderhouden.

Kasteel Oud Valkenburg

Kasteel Oud Valkenburg

De oude kasteeltuin / moestuin

Heerlijke, stille ligging naast het kasteel. Overal staan bordjes met informatie, bijvoorbeeld over oude akkergewassen, wat een tredplankje is, waarom stikstof belangrijk is, wat een getuunde heg is, uitleg rondom het drieslagstelsel, gifplanten, waaruit een vogelbosje bestaat en nog veel meer.

Een tredplankje

Oude akkergewassen

 

 

 

 

 

 

 

Naast alle planten en kweekmethodes, is een watermolen, die je mag bezoeken, een hondenkar, koude opslag kelder, een huisweide, boomgaard, bakoven, insectenhotel, een bezem van huttentutstro, eigenlijk te veel om op te noemen. Aan de andere kant van de watermolen is er nog een siertuin met fontein. Kortom een mooie oude moestuin, die met veel liefde wordt onderhouden door vrijwilligers waar veel te zien is en overal bankjes staan zodat je heerlijk in de zon kan zitten. Na afloop is er dan het terras van het kasteel waar o.a. lokale wijn wordt geschonken.

Oude moestuin

Oude moestuin Valkenburg

Share

Eén reactie op “De historische moestuin van Kasteel Oude Valkenburg in Limburg

  1. Wij vinden het ook altijd zo heerlijk hier. Duidelijk en informatief artikel. Goed geschreven! Zijn jullie er wel eens in het voorjaar geweest? Zo ja, kunnen jullie ons vertellen hoe dat was? Groetjes Nicole

Reacties zijn gesloten.