Biologisch kippenvoer

Biologisch kippenvoerBiologisch voer voor dieren zoals kippen en konijnen
Biologisch voer voor dieren is lastig aan te komen, terwijl toch veel mensen wel een paar kipjes hebben rondlopen. De verse eitjes zijn een genot en het tokken van de kippen klinkt gezellig. Helaas is normaal diervoer niet vrij van genetisch gemodificeerde ingrediënten. Daarom ben ik enige tijd geleden een inkoopcombinatie begonnen.

Ik heb een fabrikant opgebeld en gevraagd of ik bij hem mocht inkopen, ik heb immers een eigen bedrijf. “Ja hoor mevrouw”, kreeg ik te horen. Met daar achteraan de vraag: “hoeveel ton wilt u hebben”. Ik was even stil, want ik zat te denken aan zakken van 25 kg en niet aan een vrachtwagen vol. Ik legde de directeur mijn plan uit van het combineren van bestellingen van particulieren zodat we gezamenlijk konden inkopen en hij vond dat wel een goed plan en wilde daar graag aan meewerken. En zo is de inkoopcombinatie ontstaan.

Hoe werkt de inkoopcombinatie:
Bij elke seizoenswisseling (21 maart, 21 juni, 21 september en 21 december) stuur ik een mail of je nog wat nodig hebt en wat je wilt bestellen. Bestellen doe je  per mail of via het bestelformulier. Ik verzamel alle bestellingen en combineer die tot 1 bestelling direct bij de fabriek. Ik ga het daar afhalen en enige dagen later kan je het dan bij mij afhalen. Openingstijden doe ik niet aan voor het voer, je mag het ergens binnen een week nadat het binnen is komen halen wanneer het jou uitkomt. Doordat we elk kwartaal direct bij de fabriek bestellen en afhalen hebben we altijd vers biologisch diervoer.

Weinig nodig?
Geen probleem. Al wil je maar 1 zak per jaar. Doordat het vers is, is de houdbaarheidsdatum nooit een probleem.

Meedoen?
Stuur een mail en ik voeg je toe aan de automatische mail die ik elk kwartaal verstuur met de herinnering dat we weer gaan bestellen. Hierin vind je ook wanneer ik verwacht het binnen te hebben, vanaf wanneer je het kan afhalen en hoe je betaald.

Wat voor soort voer en prijs?
Alles is biologisch en zit in een zak van 25 kg.
Welke soorten er allemaal zijn en wat ze kosten vind je in de webshop.
Het meest populair zijn het biologische kippenvoer en het biologische konijnenvoer.

Share

24 reacties op “Biologisch kippenvoer

 1. Wat een goed idee! Ik doe graag mee me het kippenvoer bestellen! Ik ben bang dat ik je laatste bestelling net gemist heb, maar volgende keer doe ik graag mee! Hartelijke groet, colette

 2. Hallo Colette,
  Leuk dat je ook mee wil doen. Voor de september bestelling was je inderdaad net te laat, maar je staat op de lijst en krijgt vanaf nu automatisch elk kwartaal een herinneringsmail.
  mvg,
  Petra

 3. Hallo Ruth,

  Een zak van 25 kg. kost tussen de 17,50 en 19,95 afhankelijk van de soort.
  De precieze prijzen staan binnenkort in de nieuwe webwinkel.

  mvg,
  Petra

 4. Hoi! Ik zou ook graag meedoen! Op welke website staan de prijzen?

  Groetjes El

 5. Hallo El,
  ik heb je net een mail gestuurd met de huidige info. Zodra de webwinkel klaar is komt alles daarin te staan, tot die tijd doen we het per mail :-).
  mvg,
  Petra Kaak

 6. Hoi, wat een ontzettend goed idee! Waar is het voer af te halen? En dit is dus biologisch en GMO vrij?

 7. Hallo Linda,
  Ja, biologisch en GMO vrij. Af te halen, na bestelling, in Tricht. Zal ik je op de lijst zetten? Dan krijg je automatisch een mail wanneer we weer gaan bestellen. De eerst volgende keer is 21 maart.
  mvg,
  Petra

 8. Hallo Noortje, nog niet. Maar ik zal je op de lijst zetten van geïnteresseerden dan krijg je automatisch een bericht wanneer we weer gaan bestellen. Prijsinfo staat in 1 van de reacties hieronder.
  mvg,
  Petra

 9. Hallo,
  Ik heb je op de lijst gezet en zo krijgt de volgende keer een mail voor de bestelling.
  Tot dan.
  mvg,
  Petra

 10. Graag wordt ik op de hoogte gehouden van de inkoop van biologisch kippenvoer.

  Waar ligt Tricht en kan het ook worden verzonden?

  Hartelijke groet,
  Sabine

 11. Hoi Sabine,

  je staat op de lijst erbij. De eerst volgende keer dat we gaan bestellen is 21 juni, je krijgt dan automatisch een mail met hoe alles werkt. Tricht ligt in de west-Betuwe. Nee, helaas kan het niet verzonden worden.

  mvg,
  Petra

 12. Graag wordt ik op de hoogte gehouden om eventueel een bestelling te kunnen doen.
  Ik moet er wel ver voor rijden, maar ….. goed initiatief!

 13. Beste Hennie,

  Ik heb je op de lijst gezet. Je krijgt dan automatisch bij de eerst volgende ronde een mail wat je wilt bestellen. Dit is 21 juni.

  Mvg,
  Petra

 14. Hoi Petra,

  Ik ben bezig met een schoolopdracht, dit houdt in dat ik mijn eigen ondernemingsplan schrijf over een kippenwebshop.
  Ik zou je graag wat vragen willen stellen over o.a de in- en verkoopprijs van biologisch kippenvoer.

  Zou je mij, wanneer je dit leest, een mailtje willen sturen? 🙂

  mvg

  Andrea

 15. Goedendag, het klinkt inderdaad als een goed initiatief. Ik ben alleen benieuwd naar de samenstelling van het voer. En gaat het om een legkorrel of gemengd graan? Ik kan op de website van van Gorp ook geen samenstelling vinden van het biologische voer.

 16. Dag,
  Ik zou mijzelf ook graag opgeven voor de mailinglijst voor het bio kippenvoer. Verkoop je misschien ook biologisch Hooi of natuurhooi?
  Vriendelijke groeten,
  Ellen

 17. Hallo,
  Nee wij verkopen geen bio hooi, alleen het kippenvoer. Ik zal je op de lijst erbij zetten, dan krijg je een mailtje wanneer we weer gaan bestellen. Dat zal 21 december zijn.
  Mvg,
  Petra

 18. ik wil ook op de lijst. even kijken of we tricht kunnen halen, vriendin werkt in utrecht en ik fiets wel een van nijmegen naar beneden leeuwen.

Reacties zijn gesloten.